Dutch language English language
    Over TWIN       Longtrack       Shorttrack       Hoe bestellen       Nieuws       Instructie       Downloads
 
       introductie       achtergrond       fabricage
 
 

Precision Tooling

Het ontwerp van Chris Beuker voor de TWIN is door Oane Visser vertaald in een hoog technologisch precisiegereedschap. Bij de engineering van de TWIN heeft XXX alles in het werk gesteld om de interne toleranties op een laagst mogelijk niveau te brengen. Door het beperken van de onderdelen, het toepassen van RVS assen met stofdichte lagers en het creëren van een zeer stijve opstelling, is die hoogst mogelijke accuratesse bereikt.

De TWIN Radius Rocker Machine wordt in kleine oplagen handmatig geassembleerd. Alle onderdelen zijn CNC gefabriceerd. De aluminium tafel met uitklapbare steunen is hard geanodiseerd (xx mu) in een combinatie van grijs, zilver en bronskleur.


Uitgekiend ontwerp

Om het gebruik van de TWIN eenvoudig te houden en toch de precisie voor het slijpen te bewaken, wordt zowel de slijptafel als de rondingslijpmachine gekenmerkt door een aantal slimme oplossingen. Zo is voor het opstellen en inklemmen van de buizen gekozen voor twee klembouten per schaats, waarbij de vormgeving van het klemvlak een haakse opstelling garandeert, over de totale lengte van het mes. De aangebrachte schaalverdeling maakt het mogelijk beide buizen symmetrisch op te stellen.

Het is juist de wijze van het inklemmen dat het verschil bepaalt tussen de TWIN voor longtrack (LT) en de versie voor shorttrack (ST). Behalve de rondingsmallen of templates (in standaard radii van 20 tot 27 m.) is de TWIN-ST niet recht, maar voorzien van de gewenste buiging van het mes voor de korte baan.

De rondingsmallen of templates zijn te verkrijgen in standaard radii, maar ook een persoonlijke radius of zelfs een verloop van meerdere radii in één template is mogelijk. Dit maatwerk wordt samen met de schaatser bepaald en geldt als de geheime receptuur voor de ultieme winst.

Garantie op kwaliteit en duurzaamheid

Bij het ontwerp en de fabricage is gekozen voor duurzame materialen en een hoogwaardige kwaliteit in montage en afwerking. Daardoor is de TWIN met recht een ‘precision tool’ en is de perfecte slijping van de schaats gegarandeerd.

NIEUW!

Twin Rondingsmeter

Foto van de Twin Rondingsmeter

Draagkoffer

Voor Shorttrack:


Voor Langebaan:

email: info@twinrockermachine.com of bel +31(0)653 348 515

The Cutting Edge Precision Tool
For info just mail: info@twinrockermachine.com or call +31(0)653 348 515
disclaimer - sitemap - contact