Dutch language English language
    Over TWIN       Longtrack       Shorttrack       Hoe bestellen       Nieuws       Instructie       Downloads
 
       introductie       achtergrond       fabricage
 
 


Topsport en techniek is voor Chris Beuker, grondlegger en initiatiefnemer van de TWIN Radius Rocker Machine, de logische combinatie. “Het leveren van topprestaties verlangt perfectie in techniek,” zegt Chris Beuker. “Juist om de sporter tot topprestaties te brengen, wil je het uiterste in de techniek bereiken – en daar zie ik mijn uitdaging!”

Chris Beuker is al decennia actief in het World Cup schaatsen en heeft alle technische ontwikkelingen op de voet kunnen volgen en aan menige innovatie persoonlijk bijgedragen. “De klapschaats was natuurlijk de grote sprong voorwaarts. Maar zelf wilden we nog verder gaan. Een schaats moet glijden, tegelijk grip bieden voor de afzet, maar niet invreten in het ijs. Met smeermiddelen zou je daarin iets kunnen bereiken.”

De “olieschaats” is er nog niet gekomen, maar het geeft aan op welk niveau door Chris Beuker gekeken wordt naar het belang van de correcte slijping van de schaats en de afwikkeling van de krachten op het ijs.

“Het grootste probleem tijdens wedstrijden of juist daar vlak voor, is niet zozeer het slijpen, daarvoor bestaan goede machines. Het is juist de schaatser zelf, die in het hotel of zelfs op de baan zijn of haar schaatsen wil polijsten. Als je dan niet de juiste gereedschappen hebt of de ambachtelijke ervaring, dan is de kans groot dat je de perfecte ronding eruit polijst of dat de aanzet niet meer haaks is. Daarvoor heb ik de TWIN-slijptafel en de TWIN-rondingslijpmachine ontwikkeld. Zodat ook de sporter zelf de schaatsen in topconditie kan houden, zonder afhankelijk te zijn van ingewikkelde, grote machines, vakmanschap en oncontroleerbare toleranties. De TWIN lost dat allemaal op.”

NIEUW!

Twin Rondingsmeter

Foto van de Twin Rondingsmeter

Draagkoffer

Voor Shorttrack:


Voor Langebaan:

email: info@twinrockermachine.com of bel +31(0)653 348 515

The Cutting Edge Precision Tool
For info just mail: info@twinrockermachine.com or call +31(0)653 348 515
disclaimer - sitemap - contact